Напитки

Питиета

Заявете сега

Безплатна доставка за София център и южни квартали.

 

Шампанското е от нас

 И да почерпим 🙂 От 01.05.2016 до 31.05.2016, за всяка поръчка над 30 лв. ще Ви подарим бутилка Домашна Лимонада.
Позвънете на екип резервации на доставки  на +359(888) 301060  за по-вече информация.

Охлади лятото

Охлади лятото

домашна лимонада

 

 Лимонада е името на подсладени напитки открити по света, обединени от преобладаващия лимонов вкус. Повече от вариациите на Лимонада, могат да бъдат разделени на две големи групи : мътна и бистра. Мътната Лимонада е разпространена в Северна Америка и Индия, като домашна напитка направена от истински лимонов сок, вода и подсладена със захар, тръстикова захар или мед. Разпространената в Обединеното кралство, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия, бистрата Лимонада е газирана напитка с вкус на лимон или лайм.

    История:
Най-ранните писмени доказателства за Лимонада са от Египет от около 10-ти век. Вярва се че лимоните са внесени от Азия около 7-ми век. Има записи за вино правено от лимонов сок, фурми и мед и лимонов сок със захар наричан qatarmizat и използван от местните. Първата индустриална Лимонада е представена през 1676 г. от компания “Compagnie de Limonadiers”създадена в Париж.  Те са защитили права за  производство на мътна лимонада. Счита се че бистрата (газирана) Лимонада е представена през 1833г.
Сега знаеш по-важните неща от историята на най-освежаващата напитка на света.

  Ако ти е интересно да опиташ истинска, домашно приготвена мътна Лимонада. Ние можем да ти я предложим на страхотна цена.

 

 

Яндекс.Метрика